Derfor elsker vi Sydspissen

Her har vi samlet våre favoritter. Et innside tips til deg som kommer som gjest til Sydspissen fra alle oss som jobber her ute. Spør oss gjerne når du treffer oss så deler vi våre favoritter akkurat når du er her hos oss.

Områdets beste fotturer

Skipsmannsheia; Gå gjennom vakkert kulturlandskap opp til den gamle kystmeldestasjonen med utsikt over hele Lindesnes halvøya. Stasjonen er nå pusset opp, og dere kan bruke denne til dagsbesøk – fyr opp i peisen og nyt nistepakken inne med store vinduer mot panoramautsikten. Turen passer til barnevogn og rullestol dersom dere ikke tar rundturen men bare grusveien både opp og ned. (har du lyst på en tur til mens du er i området? Gå Mønestadsteinen som ligger på veien mot hotellet igjen).

Nyresnes; kort tur rett utenfor hotellet med flott utsikt mot havet. En gammel stasjon fra 2. verdenskrig med bunkere helt ytterst på tuppen av neset. Ikke rundtur.

Vikingløypa; en fin runde fra hotellet, via flere flotte strender med rik vikinghistorie (visste du at Sagnet om Kråga stammer fra Spangereid?). Gå deretter inn på Lysløypa på Trones. Denne turen kan gås med barnevogn, eller med sykkel. På tilbaketuren kan du velge å få via Gare og den gamle kikeveien for å se litt av Spangereid. Turen avsluttes langs kanalen (som opprinnelig vikingene påbegynte i sin tid på Spangereid).

Se gode tips og kart hos Telttur.no

De fineste toppturene

Duefjell; Her liker vi godt å ta en tur for å få litt utsyn. Gå fra hotellet, og følg stranda mot vikingland. Her kan du velge om du vil gå en lang rundtur eller bare en kort tur opp og ned. Uansett er utsikten på toppen helt fantastisk! Den korte er 3 km, mens rundturen er 6,2 km.

Grasdalsheia; ute på Lindesnes Fyr har de laget en flott tursti, du kan velge mellom en lang eller en kort runde. På begge går du innom et flott utsiktspunkt. Godt merket.

Vardehei; kjør til Snig og parker ved bedehuset. På toppen er det nydelig utsikt over Skagerak, Mandalsregionen og Spangereid.

Husk å bade!

På Havhotellet ELSKER vi å bade. Det å omsluttes av den blå naturen er nydelig hele året. Her ute sørger havstrømmene for at vannet er litt varmt hele året … synes vi da. Vi hiver oss uti fra badebrygga utenfor hotellet, hvis vi har tid tar vi gjerne med et SUP brett og padler litt ut før vi dypper oss. Har vi litt bedre tid så rusler vi bort til Krågeviga som ligger bare 400 meter fra hotellet. Nydelig og lun liten sandstrand.

Dette gjør vi på en regndag

Hvis det er en skikkelig stormfylt, er det alltid gøy å gå ut på fyret. Prøv å lene dere mot vinden og ser om den bærer dere.

Vi synes ofte at fiskene biter enda bedre når været er litt grått. Kanskje dette er dagen for å teste fiskelykken? Om du vil kan du bli med båten som fanger kreps til under på fisketur, spør oss i resepsjonen så hjelper vi deg gjerne.

Sydspissen fra sykkelsetet

Skipmannsheia er en fin sykkeltur – se under gåturer – her kan du sykle hele veien opp. Ta gjerne stien langs stranda mellom hotellet og Vikingland. Eller du kan sykle fra hotellet og ut til Lindesnes Fyr – her sykler du langs veien. Men hemmeligheten er å ta alle de små avstikkerne som ligger langs veien, her er det små samfunn som for eksempel Våge, Holmen og Fjellskår.

Ta med en nistepakke og gå på oppdagelsesferd. Du kan også sykle opp til Skibmannsheia langs veien. Hvis du sykler helt ned til moloen ved Holmen finner du en idyllisk sti til en steinstrand som du kan nyte helt for deg selv.

Her nytes best solnedgangen

Lindesnes Fyr har en vakker solnedgang hele året. På fine dager er det rett og slett magisk å sitte inne i det gamle kullfyret og se solen forsvinne og fyrlyset ta over. Vi anbefaler sterkt å være her en stund. Opplev fyret når det er på jobb, og strålene strekker seg utover horisonten under stjernene. En helt enestående opplevelse du ikke må gå glipp av mens du er her!

På sommeren liker vi å nyte solnedgangen fra sjøen. Lån en kajakk eller SUP i resepsjonen om padle ut på en av småøyene for å ta et kveldsbad og kanskje noe medbrakt kveldsmat i solnedgangen.

For familien

Se fiskebåtene losse fangsten; båtene kommer ofte inn tidlig på torsdag. Da er det utrolig spennende å se hvor mye fiske de har fått.

Mystiske tunneler på fyret; utforsk de mange hulgangene på Lindesnes Fyr som går mellom de ulike bunkerne. Skummelt og spennende for store og små. Når det er tid for pause anbefaler vi en kanelsnurr fra fyrets eget bakeri.

Krabbefiske – lån krabbefiskeutstyr fra resepsjonen. Vi hjelper deg gjerne med agn og tips til hvor dere bør fiske. Dette holder barna aktive i timesvis!

Lån et SUP-brett og kos dere med en padletur rundt uteområdet til hotellet.

Lei en båt hos naboen vår, Lindesnes Hytteservice, og ta med tur ut i skjærgården. Sjekk her for å se hvor du kan legge til og ha pauser.

Elsker du fyr like mye som vi gjør?

Fyr gjør noe med oss, vi er helt hekta og elsker alle fyr. Vi anbefaler sterkt å besøke Lindesnes Fyr mens du er hos oss, du får gratis billett i resepsjonen. Når du står ute på Lindesens Fyr i mørket ser du lyset fra to nabofyr. Lista og Ryvingen. Begge disse kan du besøke, og du kan faktisk bo her også. Det å våken på Ryvingen Fyr som ligger på en liten øy er helt spesielt. Utvid besøket ditt med en ekstra natt og tilbring denne på et fyr – du vil ikke angre!

Kunstnerisk påfyll

Hver påske arrangerer vi kunstutstillinger her på Havhotellet, og vår egen Merethe er kurator. Hun anbefaler deg å oppleve litt av kunstnerlivet her på Sydspissen. Hos Trond og Hanne som lager keramikken til under kan du blir med og lage din egen keramikk når du besøker det utrolig flotte verkstedet. Eller ta en spasertur langs strendene her ved hotellet og gå innom atelieret til Dag Telhaug. Det er Dag sine bilder som henger i resepsjonen hos oss, og han tar gjerne i mot besøk.

Vakre strender i gåavstand

Krågeviga, ligger bare 400 meter fra hotellet, og har sol hele dagen fra morgen til kveld.
Vikingstranden; en idyllisk spasertur unna. Men denne er lun i alle de kalde vindretningene.
Njervestranden; hvis du går litt forbi Krågeviga finner du Njervestranden. Lang og hvitkornet

Dagsutflukter fra Havhotellet

Her har vi snekret sammen to perfekte dagsutflukter fra hotellet. Vi VET at du vil kose deg!

Listaområdet - sørlandsidyll og lange hvite strender
En vakker kjøretur unna Havhotellet ligger Listalandet med sine langstrakte strender. Hvis du er lysten på en shoppetur anbefaler vi en stopp i Lyngdal før du kjører videre til Farsund og ta deg en tur i den hvite byen, vi som er glade i å bade er svake for badehuset https://farsundbadehus.no/ . De har en vidunderlig badstue med utsikt mot havet. På Lista MÅ du få med deg Kyststien https://listerfriluft.no/friluftsaktiviteter/farsund/fotturer/kyststien/ Å gå hele er en fantastisk opplevelse, men det tar nok rundt 8 timer – så det gå an å ta den stykkevis og delt også. Kjør innom Havika og opplev Listastrendene. Videre tar du turen innom Vanse sentrum, og ser om du finner rester etter de sterke anene til den amerikanske kulturen her. Spis en blueberrypancake med sirup på Larsens Bakeri som ligger på 8th Avenue. Kjør ut til Lista Fyr og blir med på ringmerking av fugler. Ta turen fra Lista Fyr til Snekkestø og Vondestien når sola begynner å bli lav. Hopp fra moloen på Jøllestø mens sola dropper i bakgrunnen. En nydelig dag!

Flekkefjord
Start dagen med å ta hele familien med på dresinsykling på Flekkefjordbanen, en helt unik opplevelse. Deretter vandrer dere en tur i den vakre hollenderbyen med masse gatekunst. Legg lunsjen til Tollboden og bestill pizza ..mmm. Kjør videre mot Åna Sira og spaserturen ut til Brufjellhålene. Dette feriebilde kommer på årets julekort! Husk badetøy, det er en nydelig lagune her med rullesteinstrand. Hvis du rekker mer tar du ferja ut til Hidra og spiser middagen her før du nyter solnedgangen fra Hagåsen. Og lag en Tik-Tok video når du er alene på ferja tilbake til Flekkefjord som du sender til vennene dine som sitter i ferje-kø på Vest-landet og i Nord-Norge. Sliten? Ja. Men det ble en minneverdig dag!